Everest

EverestKijk eens onder de motorkap van je pc. "Everest Home Edition" is de vervanger van het meer bekende Aida32.
Met Everest kom je echt alles te weten over je pc. Everest licht je hard- en software compleet door en levert erg overzichtelijke rapporten. Enkele benchmarks en plug-ins geven je een goed idee van de prestaties van het geheugen en harde schijven. Er zijn drie versies verkrijgbaar waarvan Everest Home Edition gratis is. Voor de thuisgebruiker voldoet deze versie.

Everest stopt de informatiemodules in verschillende onderdelen. Die zijn vaak voor de handliggend.
Het "Moederbord" verzamelt alles over de chipset en geheugenstaafjes. En het "Scherm" geeft toegang tot gegevens over de grafische processor en video-instellingen.

Een lijstje met weblinks voor achtergrondinformatie is handig, je kunt meteen zoeken of er niet een nieuwere upgrade voor de bios is, of nieuwe drivers voor randapparatuur. Ook zijn wijzigingen aan te brengen in opstartroutines.

Everest kunt nog meerinformatie verschaffen, zoals registratiesleutels van software en een overzicht van de patches die via WindowsUpdate werden binnengehaald.

Het programma downloaden

Jammer genoeg is Lavlys sinds 05/12/2005 gestopt met de gratis versie "Everest Home Edition".

Maar gelukkig kan je het programma nog steeds downloaden van volgende locaties.
Locatie 1
Locatie 2

Nederlandstalig maken

Het programma is na de installatie Nederlandstalig, indien dit niet het geval is kan je het op de volgende manier instellen. Klik op bestand/voorkeuren, je krijgt dan het volgende venster te zien.

Everest

Hier kan je kiezen voor Dutch om het programma Nederlandstalig te maken.

Designed by kaZzu.be