PC opruimen

Pc opruimenAls je programma's installeert en een tijdje later terug de-installeert blijven er in het register nog steeds registersleutels achter. Op deze manier weten de programma's die je als trial version (op proef) hebt geïnstalleerd wanneer ze verlopen zijn. Tijdens het gebruik van je computer wordt er tal van informatie naar de harde schijf geschreven en worden er tijdelijke bestanden aangemaakt.

Deze informatie wordt later niet altijd weer netjes weggehaald. Het gevolg is dat de schijf en het geheugen steeds voller raken met ongebruikte data. Het schonen van deze informatie maakt je computer niet alleen leger, maar vaak ook sneller.

Windows XP bevat enkele tools om de computer op te ruimen en veiligheids back-ups te maken, zoals een systeemherstelpunt en een
back-up van het register. Hoe je dat kunt doen vind je in de menubalk achter de knop "pc opruimen".

Gelukkig zijn op het internet meerdere gratis programma's te vinden om je pc op te ruimen. In de menubalk achter de knop "pc opruimen" vind je er enkele zoals CCleaner, Easycleaner, Disk Cleaner en iSysCleaner. Ik laat regelmatig deze vier programma's na elkaar de computer scannen.

Het opruimen van het register moet overigens met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Daarom is het raadzaam de computer in een bepaalde volgorde op te ruimen.

Schijfruimte vrijmaken

Windows tools, het is steeds aan te raden om eerst een herstelpunt te maken en een back-up van het register.

CCleaner

EasyCleaner

Disk Cleaner

iSysCleaner

Spyware verwijderen

Ad-Aware

Spybot

CWShredder

SpywareBlaster

Designed by kaZzu.be