P2P wat is het?

P2PVia P2P (Peer to Peer) netwerken kan je bestanden rechtstreeks van de computer van een andere internetter downloaden. Er is een verbinding tussen twee gelijkwaardige computers. Dit in tegenstelling tot de op het internet gebruikelijke client-server verhouding. Dan is één partij de leverancier (server) en de andere de ontvanger (client). Bij P2P zijn beide partijen zowel server als client. Je hebt hiervoor wel een programma nodig, de bekendste zijn eDonkey, eMule en Shareaza. Er bestaan een aantal website's waar je links kan vinden naar de gezochte bestanden. Er staat geen enkel bestand op deze servers alleen de links.
Op deze website's worden veel games, software en films aangeboden. Bedenk wel dat het downloaden en vooral het uploaden illegaal is, een verwittigd man er twee waard is. Je kunt namelijk niet downloaden zonder zelf te uploaden.
Hieronder staan een aantal van deze website's, deze schieten als paddestoelen uit de grond en verdwijnen soms evensnel, het is dus mogelijk dat ze niet allemaal werken.

GoldEsel
NowTorrents
TorrentFly
The Pirate Bay

Designed by kaZzu.be