Copernic

CopernicOp het Web zoeken is niet altijd even gemakkelijk, vooral als je op meerdere zoekmachines gaat zoeken. Met Copernic kan er op meerdere zoekmachines gelijktijdig gezocht worden, je krijgt dan een overzichtelijke lijst met zoekresultaten. Als je op zoek bent naar Belgische websites is het mogelijk om Copernic hiervoor in te stellen.
Er zijn drie versies, waarvan Copernic Basic Agent de gratis versie is, voor de twee andere versies bieden meer mogelijkheden, maar er moet dan ook voor betaald worden. Op de website van Copernic zijn er een aantal screen shots van het programma te bekijken.

De gratis versie downloaden vanaf de Copernic website. Je kunt er kiezen in welke taal je Copernic wilt installeren, jammer genoeg is er geen Nederlandse versie. Tijdens de installatie wordt er gevraagd of je de mogelijkheid wilt hebben om binnen een regio te zoeken, je kunt hier kiezen voor Belgisch.

Zoekvenster instellen

Download regio kiezen

Open via het menu Search/New het New Search venster.

Copernic

In het veld Category is hier gekozen voor The Web, indien tijdens de installatie voor de regio Belgisch is gekozen dan kan je kiezen voor The Web-Belgium.

Copernic

Zoekmachines toevoegen

Na de installatie zijn niet alle zoekmachines toegevoegd aan de lijst.

  • Klik op Modify search engine settings.

Copernic

Dit venster laat de zoekmachines zien waarmee gaat gezocht worden, standaard staan ze niet allemaal aangevinkt, in dit venster heb je de mogelijkheid om dit wel te doen.
Beneden wordt het aantal zoekresultaten per zoekmachine ingesteld.

  • Klik op OK om terug te keren naar het New Search venster.

Ook voor de Category The Web Belgium deze instellingen uitvoeren.

In het Search veld kan er de zoekopdracht ingegeven worden.

  • Onder het veld kiezen voor "Alle woorden zoeken", "elk woord zoeken" of "op exacte woordkeuze zoeken".
  • Klik op de knop Search om het zoeken te starten.

Designed by kaZzu.be