Ares

AresAres kan een alternatief zijn voor KaZaA, het heeft zijn toenemende populariteit te danken aan de langzame teloorgang van KaZaA, dat door de vele nepbestanden geplaagd wordt. Het Ares/Wares netwerk is nu nog zo goed als vrij van nepbestanden.

Ares is een uitstekend programma, het bevat geen onnodige toeters en bellen. De functies en werking lijkt het erg op KaZaA, je kunt er zonder gewenningsproblemen naar overstappen. Het programma werkt beter en makkelijker dan KaZaA. Voor beginners is Ares daarom een regelrechte aanrader.

KaZaA gebruikers zullen in Ares een goed alternatief vinden. Het aantal gebruikers dat momenteel gelijktijdig online zijn ligt momenteel rond de 1,5 miljoen.

Oorspronkelijk was Ares één van de vele Gnutellaprogramma's, maar uiteindelijk startte een eigen netwerk op. Vanaf 2004 is het programma vrij populair geworden. Er is ook een tweede programma met de naam Warez dat gebruik maakt van het Aresnetwerk, waardoor het aantal gebruikers nog gevoelig gestegen is.

Warez is de commerciële versie van Ares. Het biedt meer mogelijkheden dan Ares maar bevat dan ook de nodige reclame. We gaan hier dan ook niet verder op in.
Ares is vrij van spyware en reclame en kan Nederlandstalig omgezet worden.

Functies binnen Ares

  • Uitgebreide chatfunctie. 
  • Een eigen chatroom aanmaken en daar met vrienden direct bestanden uitwisselen
  • Ingebouwde speler die lopende downloads kan afspelen
  • De beschikbare bestanden kun je op meerdere manieren indelen en controleren in de Library
  • Bestandlijsten van andere gebruikers kun je onderverdelen in albums, artiesten etc. 
  • Er is een lite versie beschikbaar, die beter draait onder Windows 98 en ME

Ares downloaden

Ares kan je downloaden op aresgalaxy

Ares installeren

Ares

Bij de installatie is het even opletten. Tijdens de installatie wordt er in het dialoog venster gevraagd extra's te installeren voor Internet Explorer, je kunt aangeven dat je deze extra's niet wilt. Desktop shortcut kan je aangevinkt laten.

Ares gebruiken

Na de installatie het programma starten door te dubbelklikken op het icoon van Ares dat op het bureaublad is verschenen. Indien je achter een firewall zit zal het programma Ares vragen om de firewall toestemming te geven om het programma op het Internet toe te laten.

Ares forum

Onlangs is er een Nederlandstalig forum opgestart, waar je oplossingen op je vragen kunt vinden.

Designed by kaZzu.be