Wortelpuree met worst

Wortelpuree met worst
Omschrijving: 
Wortelpuree met worst een recept met weinig ingrediënten uit grootmoeders tijd. Een éénpansgerecht zodat alle vitaminen behouden blijven. Een lekker gezond gerecht voor op koude winterdagen.
Aantal personen: 
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
  • 6 grote aardappelen
  • 8 grote wortelen
  • 1 grote ui (2 kleine)
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 4 worsten
  • boter
Bereiding: 

Schil de ui en en bak ze in een ruime kookpot.

Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes en voeg ze bij de uien.

Schraap of schil de wortelen, snij ze in kleine stukjes en voeg ze de uien en aardappelen

Voeg de laurierblaadjes, zout en peper toe

Overgiet het geheel met een weinig water of kippenbouillion.

Laat ongeveer 30min sudderen. De laatste 15 min. zonder deksel zodat het overtollige vocht kan verdampen.

Intussen de 4 worsten bakken.

Van het vuur nemen en het geheel fijn stampen.

Eventueel opdienen met mosterd of picles

 

 

Herkomst: 
Belgie
Aard: 
Vlees
Type gerecht: 
Hoofdgerecht
Hoofdbestanddeel: 
Aardappel