De uien in grove stukken snijden.
De selderstengels spoelen, de wortels schillen en in grove stukken snijden.
In een ruime kookpot een scheut olijfolie verhitten op een matig vuur.
Stoof de uien en voeg er dan alle andere groenten bij.
Pel de tenen look, snij ze grof en voeg ze bij de rest van de groenten.
Bind de rozemarijn, de takjes tijm en de laurierblaadjes samen tot een 'bouquet garni', indien je geen verse kruiden hebt kan je ook gedroogde kruiden gebruiken.
Gooi de kruiden in de kookpot.
Zet het vuur wat zachter, doe de tomatenpuree bij de groenten en laat het even mee stoven.
Giet de tomaten uit blik in de kookpot, en voeg evenveel vlees of kippen boulion toe.
Laat de soep een half uur pruttelen op een zacht vuur.
Met de mixer de tomaten soep mixen.
Doe het gehakt in een ruime kom en voeg er eieren bij, meng ze onder het vlees.
Strooi wat paneermeel bij het vlees en meng tot je stevig smeuïg gehaktmengsel hebt.
Kruiden met zout en peper.
Kleine balletjes rollen van het gehakt, gooi ze in de soep en laat ze enkele minuten garen.