Doe de boter in een kookpot en bak het vlees in kleine hoeveelheden bruin, na het aanbraden van het vlees haal je het uit de kookpot.
Bak in dezelfde kookpot de ui in de voeg eventueel een klontje boter tot.
Nadat de ui is aangestooft is het tijd om het gebruind stoofvlees bij de uien te voegen.
Voeg vervolgens de blaadjes laurier, kruidnagel, zout en peper bij het stoofvlees.
Ook de inhoud van het flesje bruin bier mag er bij.
Smeer de twee sneden roggebrood met een dikke laag dijon mosterd, de mosterd gaat er voor zorgen dat het vlees zacht wordt. Leg de boterhammen met de mosterdkant naar beneden bovenop het vlees.
Laat het stoofvlees 2 uur op een laag vuur rustig stoven. De laatste 30 min kan je als de saus niet dik genoeg is het stoofvleeg laten verder garen zonder deksel zodat er het teveel aan vocht kan verdampen.
Serveer met lekkere frietjes of met brood.