De koolvis ontdooien.
De ui versnipperen en bakken in een pan.
De tomaten emonderen (ontvellen).
Het kroontje verwijderen en de tomaten in 4 delen en de zaadjes verwijderen. Snijd de tomaten in stukjes.
Voeg de tomaten bij de ui. Zout en peper toevoegen, laat het geheel enkele minuten bakken. Regelmatig omroeren om aanbakken te voorkomen.
Doe 1 eetlepel bloem, peper en zout in een plastiek zakje. Doe hierin één na één de stukken koolvis in en schud met het zakje zodat de koolvis goed met bloem bedekt is. Schud het teveel aan bloem af.
Laat wat boter bruin worden in een pan met een anti-aanbaklaag. Bak hierin de koolvis kort aan (ongeveer 1 minuut aan beide zijden)
Doe de tomatensaus in een ovenvaste schotel, leg hierop de stukken aangebraden koolvis.
Plaats de vis met de tomatensaus in de oven gedurende 15 minuten. Controleer of de koolvis gaar is.
Uit de oven halen, serveren met aardappelen, past of rijst.