Champignonsoep

Champignonsoep
Omschrijving: 
Wie van paddenstoelen houdt, zal tevreden zijn met een kom verse champignonsoep. Grote champignons zijn dikwijls bruin onderaan de hoed, het is deze bruine kleur die ook in de campignonsoep terug te vinden zal zijn. Wil je een zo wit mogelijke soep, kiest dan voor verse, kleine champignons die volledig wit zijn.
Aantal personen: 
Voor 4 personen
Voorbereiding: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
  • 2 witte stammen van prei
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 laurier blaadjes
  • 1 aardappel
  • 750 gr champignons
  • 200 ml room
  • 500 ml groentenbouillon
  • boter
Bereiding: 

Laat boter smelten in een kookpot (niet bruin laten worden), stoof er de ui, aardappel en prei in. Kruiden met zout en peper

Voeg er de champignons en laurierblaadjes aan toe laat even stoven.

Giet de groentenbouillon over het geheel en laat 40 minuten  op een zacht vuurtje koken.

Verwijder de laurierblaadjes en mix de champignonsoep tot alles fijn is gemixt en voeg de room toe.

Snijd indien gewenst verse champignonstukjes of zeer dunne champignonschijfjes in de soep.

Herkomst: 
Frankrijk
Aard: 
Vegetarisch
Type gerecht: 
Voorgerecht