Cake basis (quatre quart)

Cake basis (quatre quart)
Omschrijving: 
Niets zo lekker als een vers gebakken cake. Trots op je eerste cake? Ga dan makkelijk over naar cakes met rhum, rozijnen, appels, chocolade... Quatre quart of vier vierde cake is een makkelijk te onthouden recept, 4 ingrediënten bloem, suiker, boter en eitjes van dezelfde hoeveelheid. Leg de ingrediënten een paar uur voor de bereiding uit de koelkast. De boter moet zacht en op kamertemperatuur zijn.
Aantal personen: 
Voor 10 personen
Voorbereiding: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
  • 250 gr boter (zachte boter op kamertemperatuur)
  • 250 gr suiker
  • 250 gr gezeefde bloem
  • 4 eitjes
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snuifje zout
Bereiding: 

Laat de boter zacht kloppen in de keukenrobot, voeg er de suiker, vanillesuiker en snuifje zout aan toe en laat geheel goed luchtig kloppen.

Klop er een voor een de eieren door.

Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder in kleine hoeveelheden toe, omroeren tot een luchtig beslag.

Een bakvorm inboteren en bebloemen om er voor te zorgen dat de cake na het bakken gemakkelijk kan vewijderd worden uit de bakvorm.

Bakken in een voorverwarmde oven van 175 °C.

Na 45 minuten met een breinaald controleren of de cake klaar is. Als er geen deeg aan de breinaald blijft plakken is de cake klaar.

Uit de oven halen, enkele minuten laten afkoelen. De cake met bakvorm omkeren op een rooster om verder af te koelen.

 

Herkomst: 
Belgie
Aard: 
Cake
Type gerecht: 
Dessert
Hoofdbestanddeel: 
Basistechniek